Monday 30 March 2015

Bebekle ve küçük çocukla Ankara'da nereye gidelim?

Ne kadar yer dolaşsam da en rahat ettiğimiz yer burası. Benim için en önemli yemeğimi yerken çocuğumun göz temasımda oynuyor olması. Malesef ki çoğu mekan, çocuk oyun odasını oldukça izole yapıyor. Özellikle çocuk küçükken ve hatta emekleme dönemi bebekler için ideal bir yer. Çocuk bakım odası, mama sandalyesi var. Yemekler ve fiyatlar ise yine çoğu yere göre tadında:) Serpme kahvaltıyı öneririm, bir de özellikle çorbalarını.
2- Ümitköy Tavacı Recep
Mekan başlı başına güzel, havadar, yemekler lezzetli, fiyatlar ortalamanın az üstünde. Özellikle yazın daha bir keyifli. Çocuk oyun alanı yemek yenilen katta, ama arkada, yani çocuğu görme şansı yok. Başında sırayla durulması şartıyla iyi bir seçenek olabilir. Çocuk bakım odası, mama sandalyesi var. Bu arada gördüğüm en iyi restoran çocuk oyun alanı olduğunu söylemeliyim. 4 yaş ve üstü çocuklar için süper bir alan.
3- Ümitköy Uludağ Kebap
Havanın güzel olduğu bir günde gittiğimiz Uludağ Kebap'ta, açık alan sınırlı ama yine benim istediğim gibi görme alanında. 1 yaş üstü için açık alan nispeten uygun diyebilirim. Kapalı alanı da aslında oldukça geniş ve bol oyuncaklı, ama ben bu tip kapalı alanları pek sağlıklı bulmuyorum. Kalabalık bir günde küçük çocuklara uygun olmayabilir. Kapalı alanı yemek yerden görebileceğiniz şekilde değil, giriş katında ama ayrı bir oda, yemek alanında televizyonla takip edebilirsiniz. Pek içim kaynamadı ortama, belki tekrar denemem lazım.
4- Kukla Kebap
3-4 defa denememe rağmen ne yemek lezzetinden ne çocuk etkinliklerinden beklediğim keyfi alamadım. Kukla gösterisi yapılan mekanda ayrı bir oyun alanı yok. Yemekler keyifsiz, personel bıkkın.
5- Balgat Masabaşı Kebap
Çok kalabalık!!!Bu kalabalık bile bir daha gitmem dememe yol açtı. Servis iyi, yemekler ortalama ama o gürültüye değmez. Çocuk alanı en alt kat olarak belirlenmiş. Kendi başına bir oyun evi gibi, çok fazla oyun ve oyuncak var. 3-4 tane genç kız, bakıcı abla olarak orada duruyorlar, bahşiş karşılığı bakıyorlar.  Kızımı ablaya bırakıp yukarı yemeğe çıktım, ama gözüm yine alt katı gösteren televizyondan ayrılmadı. Bir süre sonra kızımı sırtlamış, oyun alanına sokmaya çalışan ablayı görmemle aşağıya inmem bir oldu. O yüzden 4 yaş üzeri çocuklu kişiler için daha ideal olabilir. Pek temiz bir ortam olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim.
6- Kolcu Kebap
Sakin bir saatinde gittiğimiz mekanın çocuk alanı yeme alanına yakın ve nispeten görülebilir durumda. Ama ben gittiğim dönemde içeriği oldukça fakir ve kirliydi. 
7- Göksu Park
Her lokantası birbirinin aynı ve ortalama kalite olan park, bu yemek zevksizliği düşünülmezse- çok keyifli bir çocuk alanı. Hava biraz güzelleştiğinde ördek ve kaz sevmeye, oyun alanlarında koşturmaya ve özellikle daha sıcak havalarda pazar erken saatte evden kahvaltı getirip yapmaya henüz doyamadığım bir alan. Dezavantaj olarak; çocuk bakım alanı açısından pek şanslı olmadık henüz, sağda solda halletmemiz gerekti. Haftasonu biz erken gidip geliyoruz, yoksa oldukça kalabalık oluyor.
8- İncek Dayı'nın Yeri
Yaz- kış sevdiğim bir mekan burası. Ama kışın sobalı çadır mekanlar çocuklara uygun değil. Yazın nispeten iyi diyebileceğimiz bir çocuk alanında, açık alan uzun kahvaltısı keyifli oluyor.
9- Ümitköy Beğendik
İlk açıldığında benim de gözlerim açılmıştı:) Yumuşak oyun alanı pek bir güzel, kahvaltı yaparken de içeriyi görebilecek yer kapabilmişsen daha da güzel olan bir yerdi. Ben kızım bir yaş civarında gittiğim için hep beraber girmek durumunda kaldım, ama oldukça güvenli ve eğlenceli geldi. Sonraki gidişlerimde ortam kalabalıklaştıkça, yine kapalı yerin havasızlık ve sağlık problemleri arttı. Uyarmama rağmen ısının düşürülmemesi ve ortamın temizlenmemesi kalbim buruk oraya gitmeme kararımla sonlandı. Yönetime de şikayetimi bildirmiştim, belki düzelmiştir...

No comments:

Post a Comment

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?