Tuesday 25 June 2013

Kızımla ilk gezmelerimiz

Doktor ziyaretleri dışında kızımla ilk gezmemiz 40'ı dolduğu gün arabaya yerleştirip anneme süpriz yapmam olmuştu. Evden eve gitmek hiç düzenini bozmadı, bu da tabi bayağı mutlu etti beni. İkinci gezmemiz doktor ziyareti sonrasında bir akrabaya gitmek oldu. Ama bu biraz sıkıntılı bir ziyaret oldu, öncesinde 2 saat dışarıda olmak, bebeğimin uyumaması, sanırım bir de yabancı ev huzursuzlanmasına yol açtı. Yarım saatlik hızlı bir ziyaret sonrası hemen eve döndük.

Son yaptığımız gezi 'bebeğimin hayatının turu' oldu:)5 saat açık havada durduk! Arkadaşlarım, onların çocukları ve biz açık havada olmaya karar verdik. Henüz 2. ayını doldurmayan kızımla bu gezi biraz ürkütücü olsa da, eve yakın olmamız cesaretimi artırdı. Süper hazırlıklı çantamız, çok rahat arabamızla gezimize çıktık ve pek güzel, tatlı, keyifli bir şekilde bitirdik. Son yarım saat artık acıktığı ve emzirmem gerektiği için ağlaması dışında, kendi kendine uyudu, uyandı, mamasını yedi ve bir kere de bez değiştirdi.

Bu gezi o kadar iyi geldi ki gece uykusunu 7 buçuk saate çıkardı:) Bakalım devamı gelecek mi?

Bebeğin gezi çantasında neler var?
Bez (6-7 tane), ıslak mendil, pamuk,  alt değiştirme bezi,body, tulum, yelek, çorap, şapka, ağız mendili (2-3 tane), küçük kavanozlarda mama, yedek biberonu, yedek emziği, bebek termosu (ısısı mama için yeterli su bulunan), kirli poşetleri...Bebek battaniyesi de şart, kaç tane olsa da yetmeyen bir şey şu battaniyeler:)

No comments:

Post a Comment

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?